2013. július 3., szerda

Itt a nyár :) Éljenek a fagyik!

Egyre melegszik az idő így most ideiglenesen gasztro bloggerré avanzsálok és megosztom veletek néhány a múlthéten készített fagylaltomnak a receptjét.

Az első helyet mindenképpen a zöldborsós fagyi érdemli ki. A River Cottage sorozatban láttam a receptet még néhány évvel ezelőtt és azóta izgatta a fantáziámat a zöldborsós fagylaltnak a léte, így idén végre el is jutottam addig, hogy elkészüljön.
 Zöldborsós, mentás fagylalt: 
Borsós mentás fagylalt
300ml tej
200ml tejszín
4 nagy tojás sárgája
100g porcukor
350g zöldborsó
2 nagy kanál tejföl
Nagy marék menta
Cukrot és a tojássárgáját összekeverjük (habosra verjük) Tejet (200ml) és a tejszínt felforraljuk majd hozzákeverjük a cukros tojást. Kis lángon addig keverjük míg sűrűsödni nem kezd, majd félrerakjuk amíg kihűl. (időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
Borsót megfőzzük egy kis marék mentával együtt. Leszűrjük majd kiszedjük belőle a mentát.
Hideg vízben megmossuk a borsót majd mehet a turmixba a többi mentával, a tejföllel és a maradék 100 ml tejjel.
Majd összekeverjük a már kész tojásos krémmel és mehet a hűtőbe vagy a fagyi gépbe 

Nagyon krémes és finom fagyi lett, főleg úgy jött be, hogy belekevertem egy zacskó vaníliás cukrot is. 
River Cottage eredeti recept: http://www.rivercottage.net/recipes/pea-mint-ice-cream/

Második hely személyes kedvencemnek jár. IMÁDOM a levendulát, lekvárban, szörpben, fagyiban és minden másban is isteni!! Ez a fagylalt pedig kiemelkedően jól sikerült, bár családom egyes tagjai megjegyezték, hogy kicsit túl bőkezűen bántam a levendulával. :) 

Levendulás, fehér csokoládés fagylalt: 
3 dl tej
3 db tojássárga
1/2-1 tubus sűrített tej
1/2 l tejszín
10-15 dkg kristálycukor
2 kk vanília aroma vagy 1 vanília rúd
3 -4 kocka fehér csokoládé
1 kis marék levendula (de ízlés szerint változhat)


A cukrot, tojássárgákat habosra keverjük.
A langyos tejet és a sűrített tejet lassan hozzákeverjük, és összefőzzük. Vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel, folytonosan keverjük.
Hagyjuk kihűlni.
Keverjünk vanília aromát vagy vaníliát a krémbe.
Olvasszuk meg a fehér csokoládét és keverjük hozzá
Ilyenkor lehet belekeverni a levendulát is
Verjük kemény habbá a tejszínt és forgassuk a krémbe.
Fagyasszuk le.
Ha nem áll össze egyenletesen a krém érdemes összekeverni, kicsit megtörni a fagyasztás közben.

Harmadik helyezett a gyümölcsös fagyi :) Ezt mindenki szereti (vagy nem :D ) Hihetetlen finom és bármely bolti változattal felveheti a versenyt. 

Legegyszerűbb Gyümölcsös fagylalt recept :) : 

Egy nagy doboz tejföl
Fagyasztott gyümölcs ( ízlés szerint)
Cukor ( szintén ízlés szerint)
A hozzávalókat összeturmixoljuk és mehet a fagyasztóba :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése